een snelweg op het platteland bij zonsondergang

Esso SynergyTM brandstoffen

Onze Esso Synergy diesels

Ontdek met hoeveel aandacht voor detail onze brandstof wordt ontwikkeld.

een vrouw gebruikt de pomp in een Esso-station

Wat zit er in onze normale Synergy Diesel?

Onze brandstofingenieurs zijn erg lang bezig met het testen van verschillende ingrediënten en formules, omdat ze weten dat de kleinste verandering een groot verschil kan maken. Zoals de moleculen in onze normale Synergy Diesel, die speciaal ontworpen zijn om essentiële onderdelen van de motor te reinigen (zoals het injectiesysteem) en deze te beschermen tegen corrosie, allemaal terwijl u rijdt. Onze Synergy Diesel helpt bij het reinigen en verwijderen van bezinksels, wat weer helpt om beter voor uw motor te zorgen, uitstoot te verminderen en u zuiniger te laten rijden. Tests met gewone auto’s toonden aan dat Synergy Diesel tot 4 cent per liter kan besparen.*

Vind uw dichtstbijzijnde station
Het is avond. Een witte auto met 3 fietsen achteraan staat naast de pomp.

Wat zit er in onze Synergy Supreme+ premium diesel?

De extra moleculen die we toevoegen aan onze Synergy Supreme+ Diesel geven nog meer reinigingskracht in vergelijking met onze normale diesel en zijn ontworpen om meer vermogen te geven. Zo helpt onze Synergy Supreme+ Diesel beter voor uw motor te zorgen waardoor deze beter presteert.**

Twee cirkels (effen en met motief) met de twee soorten diesel, Diesel en Supreme+ diesel

Wat is het verschil tussen normale en premium diesel?

Onze Synergy Supreme+ Diesel heeft twee keer zoveel reinigend additief als onze normale diesel, wat helpt om de motor grondiger te reinigen. En hoe schoner de motor is, hoe meer vermogen u krijgt en hoe zuiniger u rijdt.

Onze Synergy Supreme+ Diesel is ook ontworpen om meer vervelende bezinksels uit uw motor te verwijderen, wat helpt om beter voor uw motor te zorgen en u zuiniger laat rijden.**

Hoe werkt onze diesel

Handige tips om uw brandstofefficiëntie te verhogen

Houd uw kofferbak en achterbank vrij van onnodige ballast. Rijden met gereedschap of volle sporttassen kunnen uw auto aanzienlijk zwaarder maken. Hierdoor moet uw motor harder werken en verbruikt hij meer brandstof.
Het is een goede gewoonte om zo snel mogelijk naar een hogere versnelling te schakelen. Hogere versnellingen zijn zuiniger qua brandstofverbruik.***
Rijd met een gelijkmatige en aangepaste snelheid waar mogelijk – rijden op hoge snelheid verbruikt meer brandstof dan rijden op lage snelheid. Vergeet niet dat telkens als u versnelt of plotseling remt, uw motor waarschijnlijk meer brandstof verbruikt en meer CO₂ produceert.
Anticipeer zo veel mogelijk op de doorstroming van het verkeer, zodat u niet onnodig hoeft te remmen en op te trekken. Dit helpt om soepeler te rijden en dus uw brandstofverbruik en CO₂- uitstoot te verminderen.
Samen reizen betekent één auto minder op de weg. Zo helpt u mee om zowel files als uw brandstofverbruik terug te dringen en deelt u ook nog eens de brandstofkosten!
nachtelijk panorama van een grote stad

Onze Synergy benzines

Ontdek meer over de Synergy technologie in onze benzines, en de verschillen tussen onze normale en premium producten.

Ontdek meer
*Bevindingen zijn gebaseerd op tests met dieselvoertuigen die gekocht zijn op de tweedehandsmarkt in het Verenigd Koninkrijk, onafhankelijk getest door Mahle (UK). Het brandstofverbruik werd vastgesteld in de staat waarin de auto’s bij aankoop verkeerden. Bij de test reden de auto’s 4000 km op Esso Synergy Diesel. De verbetering in brandstofverbruik bedroeg tot 26,1 km met een gemiddelde verbetering van 16,8 km per tank. De gemiddelde afstand was 579 kilometer per volle tank. Dat is een toename in efficiëntie van maximaal 2,8%, wat neerkomt op een waarde van 4 cent per liter, gebaseerd op de minimumprijs van € 1,446 per liter bij een 50 liter tankbeurt. De gestelde prijs is theoretisch en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Brandstofverbruik kan variëren afhankelijk van factoren zoals het soort motor, rijstijl en eerder gebruikte diesel. Alle hierin gebruikte handelsmerken zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Exxon Mobil Corporation of een van haar dochterondernemingen.

**Esso Synergy Supreme+ dieselclaims zijn gebaseerd op (1) tests van voertuigmotoren, intern of door een derde partij; en/of (2) overheidspublicaties; en/of (3) vak- of wetenschappelijke literatuur. Esso Synergy Supreme+ Diesel heeft twee keer zoveel reinigingsmiddel in vergelijking met Esso Synergy Diesel. De claims zijn relevant voor de prestaties van Esso diesel die verkocht wordt bij geselecteerde Esso stations in België. Lees ook de informatie van uw autofabrikant over octaaneisen. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het soort motor, de rijstijl en eerder gebruikte brandstof.

*** Europese Commissie
Een initiatief van FuelsEurope en de Europese Commissie www.savemorethanfuel.eu