nachtelijk panorama van een grote stad

Esso Synergy™ brandstoffen

Onze Esso Synergy benzines

Ontdek met hoeveel aandacht voor detail onze brandstof ontwikkeld wordt.

een man gebruikt de pomp in een Esso-station

Euro 95-E10 benzine is een loodvrije benzine die een maximum van 10% ethanol kan bevatten, hetgeen gelijk is aan 5% meer ethanol dan de huidige Euro 95-E5 benzine.

De Belgische wet vereist invoering van een bio-ethanol verhoging in benzine per 01/01/2017. Naleving van de nieuwe wetgeving vereist de introductie van Euro 95-E10 welke een reguliere evolutie is van de huidige Euro 95-E5.

De meeste auto’s zullen geen aanpassingsproblemen hebben met de Euro 95-E10. Bij oudere benzine-voertuigen daarentegen zouden zich bij langer gebruik van Euro 95-E10 compatibiliteitsproblemen kunnen voordoen. Voor deze voertuigen wordt het gebruik van Loodvrij 98 aanbevolen.

Wij adviseren u om de compatibiliteit van uw auto te verifieren via de Febiac website e10.febiac.be/nl of via de fabrikant van uw auto.

Zie voor verdere info e10.belgie.be

Een vrouw met haar zwarte auto en een bootje erachter gebruikt de pomp in een Esso-station.
Twee cirkels (blauw en rood) met de twee soorten Synergy-brandstoffen

Handige tips om uw brandstofefficiëntie te verhogen***

Zorg dat uw auto goed wordt onderhouden en controleer regelmatig het oliepeil om uw motor tevreden te houden. Dit helpt ook de CO₂-uitstoot te verminderen.
Zorg dat u de bandenspanning ten minste één keer per maand controleert en voor u een lange autoreis gaat maken. Als u met te zachte banden rijdt, kan uw brandstofverbruik toenemen met maar liefst 4 procent.***
Houd uw ramen dicht wanneer u 100 kilometer per uur of sneller rijdt. Open ramen zorgen voor veel luchtweerstand, waardoor u meer brandstof verbruikt bij hogere snelheid. Haal uw drager ook van het dak als u hem niet gebruikt en bespaar tot maar liefst 10 procent op brandstof.****
Laat uw auto niet langdurig stationair draaien wanneer u stilstaat. Als u stilstaat in de file, overweeg dan om uw motor uit te zetten indien dit veilig is. Met moderne automotoren kunt u na het starten meteen rijden, zodat u onnodig brandstofverbruik kunt voorkomen.
Het is bekend dat airconditioning veel energie verbruikt, waarbij brandstof wordt verbruikt en CO₂ wordt uitgestoten.**** Als u langzaam rijdt, zet de airco dan uit en open in plaats daarvan uw ramen.
een snelweg op het platteland bij zonsondergang
 • Esso Station

  Snel weer de weg op met Esso Express

  Ontdek onze tankstations.

 • De Esso Card™ in oranje en paars

  Haal meer uit de Esso Card™

  Ontdek hoe we kunnen helpen om tijd en geld te besparen met Esso Card™.

 • Het dak van een Esso-station onder een blauwe hemel

  Stations die ontworpen zijn voor elk soort bezoek

  Gebruik onze Brandstofzoeker om het meest geschikte station te vinden.

 • Zakken vol verrassingen dankzij Esso Extras

  Zakken vol verrassingen dankzij Esso Extras

  Meer informatie over ons spaarprogramma.

*Esso Synergy Euro: Bevindingen zijn gebaseerd op (1) tests van voertuigmotoren, intern of door een derde partij; en/of (2) overheidspublicaties; en/of (3) vak- of wetenschappelijke literatuur. De vergelijking is op basis van het verschil met benzine zonder additieven. De uitstootgassen hebben te maken met CO, HC en NOx. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het soort motor, de rijstijl en eerder gebruikte brandstof.

**Esso Synergy Supreme+ benzine claims zijn gebaseerd op (1) tests van voertuigmotoren, intern of door een derde partij; en/of (2) overheidspublicaties; en/of (3) vak- of wetenschappelijke literatuur. Esso Synergy Supreme+ benzine heeft een nieuwe formule en twee keer zoveel additief, in vergelijking met Esso Synergy Euro benzine. De claims zijn relevant voor de prestaties van de Esso benzine die verkocht wordt bij geselecteerde Esso stations in België. Lees ook de informatie van uw autofabrikant over octaaneisen. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het soort motor, de rijstijl en eerder gebruikte brandstof.

*** Internationaal Energie Agentschap