Selfie samen Synergy benzine

Esso-brandstoffen

Onze Esso Synergy-benzines

Slechts een van de redenen om bij Esso te tanken.

Man tankt Synergy benzine

Waar gaat u heen na uw volgende tankbeurt?

Onze Esso Synergy Euro-benzine helpt om benzine-inlaatkleppen schoon te maken en uw motor te beschermen tegen corrosie*. Het helpt ook om afzettingen uit de motor te verwijderen, wat helpt om de prestaties en zuinigheid van het voertuig te verbeteren.

Koppel danst samen Synergy

Vitaliteit voor uw motor met Esso Synergy Supreme+ benzine

Onze Esso Synergy Supreme+ benzine helpt niet alleen om de inlaatkleppen nog schoner te maken dan onze gewone Esso Synergy-benzine, hij helpt ook de motorprestaties te verbeteren en het brandstofverbruik te verminderen**.

Waarom Esso Synergy Supreme+ kiezen?

Klotsende Synergy brandstoffen

Onze Esso Synergy-benzines

Esso Synergy-brandstoffen. Waar gaat u heen na uw volgende tankbeurt?

Synergy Supreme+ (98 octaan): Onze premium benzine, met een hoger octaangehalte, en met meer additief voor een nog betere reinigingskracht.

Synergy Euro (95 octaan): Onze normale benzine.

Euro 95-E10 benzine is een loodvrije benzine die een maximum van 10% ethanol kan bevatten, hetgeen gelijk is aan 5% meer ethanol dan de huidige Euro 95-E5 benzine.

De Belgische wet vereist invoering van een bio-ethanol verhoging in benzine per 01/01/2017. Naleving van de nieuwe wetgeving vereist de introductie van Euro 95-E10 welke een reguliere evolutie is van de huidige Euro 95-E5.

De meeste auto’s zullen geen aanpassingsproblemen hebben met de Euro 95-E10. Bij oudere benzine-voertuigen daarentegen zouden zich bij langer gebruik van Euro 95-E10 compatibiliteitsproblemen kunnen voordoen. Voor deze voertuigen wordt het gebruik van Loodvrij 98 aanbevolen.

Wij adviseren u om de compatibiliteit van uw auto te verifieren via de Febiac website e10.febiac.be/nl of via de fabrikant van uw auto.

Zie voor verdere info e10.belgie.be
* Basis voor vergelijking van claims over Esso Synergy Euro: De claims zijn gebaseerd op een of meer van de volgende elementen: tests (intern of door een derde) van voertuigmotoren, laboratoriumtests, en/of vak- of wetenschappelijke literatuur. De vergelijking is ten opzichte van benzine zonder toevoegingen. De verwijdering van afzettingen kan variëren, afhankelijk van factoren zoals het soort motor, de rijstijl en eerder gebruikte benzine.

** Basis voor vergelijking van claims over Esso Synergy Supreme+ brandstoffen: De uitlaatgassen hebben te maken met CO, HC en NOx. De claims zijn gebaseerd op een of meer van de volgende elementen: (1) tests (intern of door een derde) van voertuigen en/of motoren; (2) laboratorium-benchmarktests; en/of (3) vak- of wetenschappelijke literatuur. De claims zijn relevant voor de prestaties van Esso benzine en diesel die verkocht worden bij bepaalde Esso-tankstations in België, vergeleken met een normale brandstof zonder additieven die verkocht wordt in België. Zuinigheid en voertuigprestaties hangen ook af van de soort motor, rijstijl en andere factoren.

ESSO, het Esso-logo en Synergy Fuel Technology zijn handelsmerken van Exxon Mobil Corporation of een van haar dochterondernemingen.