nachtelijk panorama van een grote stad

Esso SynergyTM brandstoffen

Onze Esso Synergy benzines

Ontdek met hoeveel aandacht voor detail onze brandstof ontwikkeld wordt.

een man gebruikt de pomp in een Esso-station

Wat zit er in onze Synergy Euro benzine?

Onze brandstofingenieurs zijn erg lang bezig met het testen van verschillende ingrediënten en formules, omdat ze weten dat de kleinste verandering een groot verschil kan maken. Zoals de moleculen in onze Synergy Euro benzine. Die zijn speciaal ontworpen om essentiële onderdelen van de motor te reinigen (zoals de inlaatkleppen) en te beschermen tegen corrosie, allemaal terwijl u rijdt. U heeft misschien wel gehoord dat er in uw motor gaandeweg vervelende bezinksels kunnen ontstaan waardoor uw auto niet meer optimaal presteert. Onze Synergy Euro benzine helpt bij het reinigen en verwijderen van deze bezinksels, wat weer helpt om beter voor uw motor te zorgen, uitstoot te verminderen en zuiniger te rijden.*

Vind uw dichtstbijzijnde station
Euro 95-E10 benzine is een loodvrije benzine die een maximum van 10% ethanol kan bevatten, hetgeen gelijk is aan 5% meer ethanol dan de huidige Euro 95-E5 benzine.

De Belgische wet vereist invoering van een bio-ethanol verhoging in benzine per 01/01/2017. Naleving van de nieuwe wetgeving vereist de introductie van Euro 95-E10 welke een reguliere evolutie is van de huidige Euro 95-E5.

De meeste auto’s zullen geen aanpassingsproblemen hebben met de Euro 95-E10. Bij oudere benzine-voertuigen daarentegen zouden zich bij langer gebruik van Euro 95-E10 compatibiliteitsproblemen kunnen voordoen. Voor deze voertuigen wordt het gebruik van Loodvrij 98 aanbevolen.

Wij adviseren u om de compatibiliteit van uw auto te verifieren via de Febiac website e10.febiac.be/nl of via de fabrikant van uw auto.

Zie voor verdere info e10.belgie.be
Een vrouw met haar zwarte auto en een bootje erachter gebruikt de pomp in een Esso-station.

Wat zit er in onze Synergy Supreme+ premium benzine?

Onze Synergy Supreme+ (98 octaan) had al meer reinigende kracht dan onze Euro benzine, en nu hebben we nog nieuwe moleculen toegevoegd om de wrijving in de motor te verminderen. Dit helpt de slijtage te verminderen en de bewegende delen efficiënter te laten werken. Zo zorgt u beter voor uw motor en zal die beter presteren.**

Twee cirkels (blauw en rood) met de twee soorten Synergy-brandstoffen

Wat is het verschil tussen normale en premium benzine?

Onze nieuwe Synergy Supreme+ (98 octaan) heeft niet meer alleen een hoger octaangehalte (wat het kloppen helpt te verminderen bij auto’s met een hoger vermogen), maar heeft nu ook extra additief waar alle benzineauto’s voordeel van kunnen hebben, ook oudere auto’s.

Onze nieuwe Synergy Supreme+ (98 octaan) heeft twee keer zoveel reinigend additief als onze normale benzine, wat helpt om uw motor dieper te reinigen. En hoe schoner uw motor is, hoe beter hij kan presteren.

Onze nieuwe Synergy Supreme+ (98 octaan) is ook ontworpen om meer van de vervelende bezinksels uit uw motor te verwijderen, wat helpt om beter voor uw motor te zorgen en u zuiniger laat rijden.**

Hoe werkt onze benzine

Handige tips om uw brandstofefficiëntie te verhogen***

Zorg dat uw auto goed wordt onderhouden en controleer regelmatig het oliepeil om uw motor tevreden te houden. Dit helpt ook de CO₂-uitstoot te verminderen.
Zorg dat u de bandenspanning ten minste één keer per maand controleert en voor u een lange autoreis gaat maken. Als u met te zachte banden rijdt, kan uw brandstofverbruik toenemen met maar liefst 4 procent.***
Houd uw ramen dicht wanneer u 100 kilometer per uur of sneller rijdt. Open ramen zorgen voor veel luchtweerstand, waardoor u meer brandstof verbruikt bij hogere snelheid. Haal uw drager ook van het dak als u hem niet gebruikt en bespaar tot maar liefst 10 procent op brandstof.****
Laat uw auto niet langdurig stationair draaien wanneer u stilstaat. Als u stilstaat in de file, overweeg dan om uw motor uit te zetten indien dit veilig is. Met moderne automotoren kunt u na het starten meteen rijden, zodat u onnodig brandstofverbruik kunt voorkomen.
Het is bekend dat airconditioning veel energie verbruikt, waarbij brandstof wordt verbruikt en CO₂ wordt uitgestoten.**** Als u langzaam rijdt, zet de airco dan uit en open in plaats daarvan uw ramen.
een snelweg op het platteland bij zonsondergang

Onze Synergy diesels

Ontdek meer over de Synergy technologie in onze diesels, en de verschillen tussen onze normale en premium producten.

Ontdek meer
*Esso Synergy Euro: Bevindingen zijn gebaseerd op (1) tests van voertuigmotoren, intern of door een derde partij; en/of (2) overheidspublicaties; en/of (3) vak- of wetenschappelijke literatuur. De vergelijking is op basis van het verschil met benzine zonder additieven. De uitstootgassen hebben te maken met CO, HC en NOx. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het soort motor, de rijstijl en eerder gebruikte brandstof.

**Esso Synergy Supreme+ benzine claims zijn gebaseerd op (1) tests van voertuigmotoren, intern of door een derde partij; en/of (2) overheidspublicaties; en/of (3) vak- of wetenschappelijke literatuur. Esso Synergy Supreme+ benzine heeft een nieuwe formule en twee keer zoveel additief, in vergelijking met Esso Synergy Euro benzine. De claims zijn relevant voor de prestaties van de Esso benzine die verkocht wordt bij geselecteerde Esso stations in België. Lees ook de informatie van uw autofabrikant over octaaneisen. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het soort motor, de rijstijl en eerder gebruikte brandstof.

*** Internationaal Energie Agentschap
**** Europese Commissie
Een initiatief van FuelsEurope en de Europese Commissie www.savemorethanfuel.eu